
Меню по „Зоната"
Безплатна доставка! Допълнителната поръчка за събота се прави до четвъртък в 13:00 ч.
Можеш да изгаряш мазнини дори по време на сън, без да изпитваш глад, като балансираш мазнините, въглехидратите и протеините, които приемаш. Очаквано е да редуцираш от 1 до 1,5 кг телесно тегло на седмица, като свалените килограми ще бъдат изцяло от мазнини, а не от мускули или вода.
Тъй като тялото се променя, дрехите ще пасват по-добре, дори и кантарът да не помръдне толкова много в началото.


Храненето по „Зоната“ е подходящо за всички, които желаят да редуцират телесни мазнини в проблемни зони, като нито една храна не е забранена, а е намален приема на бяла рафинирана захар, тлъсти меса и бели брашна.
По време на режима използваме предимно комбинации от нискомаслени протеини, като пилешко, пуешко или риба без кожа, въглехидрати предимно от плодове или зеленчуци и малко количество “добри” мазнини, като зехтин, авокадо, бадеми.

Зоната е хранителен режим, създаден от д-р Бари Сиърс. Името е вдъхновено от това, че в действителност съществува зона, в която хормоните са в идеалния баланс – нито твърде високи, нито твърде ниски. В резултат на това ще се почувстваш по-здрав, ще се радваш на повече енергия, по-добра умствена концентрация и най-сладкото – ще изгаряш излишните телесни мазнини по възможно най-добрия и безболезнен начин.
Ще спреш да изпитваш тежест в корема, глад за сладко и винаги ще бъдеш сит. Задължително условие в „Зоната“ е да приемаш правилните пропорции въглехидрати (40%), протеини (30%) и мазнини (30%) на всяко хранене.
Храненето е 4 пъти дневно. Приеманото количество храна е разделно на блокове, като всеки консумиран блок протеини се балансира с блок въглехидрати и блок мазнини. Приемат се 10 блока за жени и 14 за мъже.
Менюто е изготвено от консултант по „Зоната“, като в него са спазени всички задължителни пропорции.


Бъркани яйца със спанак, нискомаслена извара, зелении и семена

Филе от сьомга с ароматни билки, гарнирано с пюре от грах и печен картоф

Лимецова салата с моцарела, авокадо и рукола, подправена с домашен дресинг

Царевична „Маргарита“ с овесени трици, пуешка шунка, нискомаслен кашкавал и маслини